Return to site

Skal baby med på skiferie?

Her er mine erfaringer

Vinteren har gjort sit indtog, og udover at byde på kulde, korte dage og frost, så byder vinteren også på skiferie for nogen. For undertegnede er årets højdepunkt altid en tur til Alperne, hvor kilometervis af sneklæde piste venter på at blive betrådt.

Uanset hvor meget man glæder sig og hvor højt man prioriterer årets skitur, så kan der desværre komme noget i vejen. Man kan blive syg, brække et ben eller måske som jeg selv, få et barn. I februar sidste år kom min søn til verdenen, og siden da har der ikke helt været samme tid og overskud til at foretage mig de ting jeg normalt holder af. Herunder også den årlige skiferie.

Ja, selvfølgelig skal baby med!

Det var egentlig blevet droppet at komme afsted i år fordi vi jo har en lille en at tage os af. Vi undersøgte mulighederne for at få ham passet de 5 dage vi ville afsted, men hans bedsteforældre arbejder alle stadig, så der var ikke rigtigt nogen der kunne tage over. I min desperation og frustration over ikke at skulle afsted hørte jeg mig selv sige, at vi da bare kunne tage ham med.

Så det gør vi. Det var ikke gennemtænkt i starten, men det er det til gengæld nu. Jeg har nemlig brugte mange timer på at undersøge hvad vi skal have med, så baby også kan få sig en god skitur. Den erfaring vil jeg gerne dele med dig. Det følgende vil derfor være forslag til, hvad du skal pakke med til baby så I alle kan komme på skiferie.

 

Voksipose (kørepose)

Det er koldt udenfor når man er på skiferie. Ikke altid nødvendigvis koldere end herhjemme, men koldt er det. Har du et barn som sover bedst udenfor bør du derfor sørge for at have det rigtige udstyr med, så det ikke kommer til at fryse i kulden.

Det anbefales derfor at du får fat i en voksipose eller kørepose som er den generelle betegnelse. En voksipose er en lille sovepose til barnet, som slutter tæt til kroppen, og som ikke kan sparkes af hvis barnet sover uroligt i sin barnevogn.

Når voksne sover udenfor er det typisk i en sovepose og det er altså ikke anerledes for en baby. Sørg derfor for at pakke en varm voksipose til bebs.

 

Varmt tøj

Selvom min dreng ikke er stor nok til at komme med på ski, skal han ikke snydes for at nyde den flotte natur. Selvfølgelig skal han udenfor og have lidt farve i kinderne og få sig en på opleveren med far og mor.

Derfor er det vigtigt at pakke masser af varmt tøj. Ja, jeg ved godt at det giver sig selv, men jeg har det alligevel med på listen. Varmt tøj og gerne flere lag. Det ene af de lag kan med fordel være uld, som fungerer rigtig godt til at holde på varmen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly